İtalya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Turizm amaçlı Schengen Vizesi başvuruları için pek çok belge gerekiyor. Bu belgelerin hazırlanmasından sonra eğer İtalya’dan vize almak istiyorsanız başvurunuzu aracı kurum İdata’ya yapıyorsunuz. Sizin de zaman sıkıntınız varsa ve eksik ya da hatalı belgelerden ötürü git-gel yapmak istemiyorsanız bu işi sizin için yapan profesyonellerden yardım almanızı tavsiye ederim. Bu noktada MKM Turizm’e teşekkür borçluyum. 1Aralık  Perşembe günü akşamı evraklarımı MKM Turizm’e bıraktım. Gayet ilgiyle tüm evrakları kontrol edip dikkat etmem gereken noktalar konusunda beni bilgilendirdiler. Araya giren haftasonunun hemen ardından 5 Aralık Pazartesi beni arayıp 6 aylık Schengen Vizemin hazır olduğunu söylediler. Kendileri başvuru takibimin yanı sıra otel rezervasyonum ve seyahat sigortam konusunda da bana yardımcı oldular. İletişim için 0212 243 44 19/20 nolu telefondan kendilerine ulaşabilir ya da ofislerini ziyaret edebilirsiniz. Adres: Sıraselviler Cad. Esen Apt., No: 63, Kat:2, Daire:3 Beyoğlu/İstanbul.

Gelelim vize başvurusu için gerekli belgelere:

İtalya’dan vize almak isteyenlerin başvurularını İdata’ya yapmaları gerekiyor.
İtalya’dan vize almak isteyenlerin başvurularını İdata’ya yapmaları gerekiyor.

*6 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması gerekiyor.)

*Eksizsiz doldurulmuş vize formu, özellikle imzalamanız gereken yerlere dikkat! Bir de talep edilen giriş sayısına ‘çok girişli-multipli’ demeyi unutmayın!

*TC kimlik numaranız bulunan bir adet kimlik fotokopisi

*2 adet biyometrik fotoğraf

*Ticaret sicil gazetesi

*Şirketin imza sirküleri

*Şirket faaliyet belgesi (En fazla 3 ay önce alınmış olmasına dikkat!)

*Vergi levhası

*SSK işe giriş belgesi

*Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe (Şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmış olmalı! İmza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalı!)

*Otel rezervasyonu

*Banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel olmasına dikkat!)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Yurtdışında geçerli minumum 30.000 euro teminat limitli sağlık sigortası

*Son 3 aya ait maaş bordrosu

*Son 4 aylık SSK prim belgesi

*Pasaportun 1.-2.-3.-4. ve son sayfasının fotokopileri

*Önceden alınmış Schengen vizeleriniz varsa onların fotokopileri

*Eşinizle seyahat edecekseniz evlilik cüzdanınızın fotokopisi

*İtalyanca ile ilgili bir eğitim almışsanız diplomanızın fotokopisini de ekleyebilirsiniz.

Son olarak vize ücreti: 147 tl, koordinasyon ücreti ise 71 (KDV dahil)
Başvuru takibi, otel rezervasyonu ve sağlık sigortası konularında MKM Turizm’e telefon açabilirsiniz.


Yorum Ekleyin